Стивън Кинг  e  първият писател, който на 14 март 2000

...
Стивън Кинг  e  първият писател, който на 14 март 2000
Коментари Харесай

Стивън Кинг пръв пуска книга в интернет

Стивън Кинг  e  първият публицист, който на 14 март 2000 година разгласява  своя творба  в интернет. Това е неговият разказ   " Растението ". Само за един ден  книгата  се снабдява с голяма известност и  е прочетена от  2 милиона  читатели.

Един от най-известните автори  на трилъри,  мистерии, фентъзи и ужаси, които изправят косите и на най-коравите хора, съумява до момента да издаде  над  350 милиона копия на книги, преведени в целия свят. Много от романите му са филмирани. Екранизациите „ Изкуплението Шоушенк “ и „ Зеленият път “ са номинирани за Оскар в  категорията  за най-хубав филм.

Първите си истории  Стивън Кинг  започва да написа едвам  на 7 години и ги продава на връстниците си,  тъй като фамилията  му е  много оскъдно. Финансовите проблеми  спохождат Стивън Кинг  дори и откакто приключва университета в Мейн и работи като учител.  

Със брачната половинка и децата живеят в каравана, до момента в който не идва неговият пробив с романа „ Кери “.  Кинг получава към 400 000 $ за тази своя творба и съумява да обезпечи добър стандарт за фамилията си. Днес като един от най-продаваните създатели за всички времена  разполага с  около 400 милиона $, а  само за 2008  г.  приходите  му  възлизат на 45 милиона.

Въпреки че е извънредно дееспособен, писателят претърпява тежкия интервал на  зависимостта от алкохол и опиати, само че през 80-те години съумява да се откаже.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР